OM OSS

 

Vårt stamnamn S*Tam-Trion's blev registrerat hos Sverak den 18 januari 2006
(På Leffes födelsedag). Egentligen hade vi sökt ett annat namn med "godis" anknytning, därav namnet på vår första kull, Chokladkullen som föddes den 3:e januari 2006. Det blev två killar Japp & Dumle som pga "kärlek" fick stanna kvar i katteriet.

Eftersom jag fullkomligen älskar godis i alla dess former och smaker så har vi valt att döpa alla kattungar som föds under S*Tam-Trion's uppfödning till olika "godis" namn, bara en massa gottegrisar *skratt*.

Själva namnet S*Tam-Trion's är det faktiskt Mia Adsten - S*Elfame's som kom på. Tam står för T = Tryffel, A = Adidas och M = Mary och Trion - självklart för att de tillsammans är de tre katterna som är grundarna till Tam-Trions katteri.

 

Vi som bor här är:


 • Husse: Leif Henriksson
 • Matte: Susanne Johansson
 •  

  Köket
  Vårat kök

   

  Lite historia om oss och katterna:

  Vi är en liten familj från Tyresö, en söderförort till Stockholm, som bor i en trerums etage lägenhet på 92 kvm, med två balkonger och en uteplats. Många kvadratmeter att springa omkring på, särskilt roligt är det med trappan.

  Jag - "Sissi" har väl drömt om en långhårig katt ända sedan jag var liten, men då min son alltid varit allergisk så har det inte varit möjligt. Men nu har hans allergi lugnat sig, dessutom flyttar han ju snart hemifrån - så nu har jag äntligen tre (små) katter i mitt liv, och man kan verkligen säga att de är mitt LIV!

  Att skaffa katt är nog det bästa jag gjort - helt underbart!

  Efter några månaders tok-surfande på Blocket & olika kattuppfödares hemsidor så flyttade till slut vår skogishane Tryffel in hos oss, det var fredagen den 24:e september 2004 - den lyckligaste dagen i mitt liv! Vi är verkligen bästisar han & jag!!!

  Men då jag egentligen tittat efter en hona, så fortsatte mitt sökande efter kattungar på nätet, och efter en hel del tjatande från min sida så flyttade även lilla Adidas in hos oss, det var den 26 november 2004.

  Så var det äntligen fulländat - nu har jag äntligen min Tiger & min lilla prinsessa...

  Trodde jag ja!
  Hux flux så blev det en till...Mary, en bedårande liten svartsköldpadda, som jag helt enkelt inte kunde motstå. Det var kärlek vid första ögonkastet!!!
  Hon flyttade in hos oss den 27 juli 2005!

   

  Katterna berättar lite om oss...

  Vår matte Sissi är webbprogrammerare och sitter mest vid datorn, skönt - för då är hon nästan alltid hemma hos oss. Dessutom är hon en hejare på att laga mat, som man får smaka av - mums! Hon ser alltid till att våra lådor är rena, och så skämmer hon bort oss med en massa kel och gos hela dagarna. Lite jobbig med allt kammande och annat tjafs...fast om man ligger i, så får man nästan alltid som man vill...


  Vår husse Leffe är alltid lugn och trygg att ligga hos, inget överdrivet klappande, om man inte vill förstås. Dessutom vår stora matrival, han vill ju ha lika mycket mat som vi, hrmf!!! Fast om man har tur kan man få lite när han börjar bli mätt - bara att vänta och ha tålamod, pust! Något bättre på att laja en vad Sissi är. Vi brukar också vara med och hjälpa till när han snickrar, jätte skoj! Förutom när den röda lådan med den där "Hiltin" kommer fram, vilket ohyggligt ljud!!!

  Sen har vi lillhusse Jonte 21 år - vår lekkompis!
  Han är inte hemma så mycket, för han har flyttat hemifrån och fått en egen liten familj. Här är han med sin sambo Madeleine och deras son Hugo!

  Jonte, Madde & Hugo

  En trevlig liten familj...

   
  © Copyright Susanne Johansson 2005